Pula: Prevaren pri kupnji auta preko internet oglasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin, 43-godišnjak, prijavio je prošli četvrtak policiji da je prevaren od strane nepoznate prijevozničke tvrtke iz Londona prilikom kupnje automobila seat leon za iznos od 6.200 eura.

Muškarac je početkom godine na internetskim stranicama Njuškala pronašao povoljan oglas za kupnju automobila od jedne osobe iz Velike Britanije. Puljanin se zainteresirao za auto, te je nakon što je kontaktiran od strane nepoznate prijevozničke tvrtke koja ga je prodavala, uplatio cjelokupni iznos na njihov račun.

Kako mu kupljeni automobil nije dolazio na njegovu adresu shvatio je da je prevaren i slučaj prijavio policiji.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila. Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji.

Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. (GI/PU Istarska)


Podijeli: Facebook Twiter