Pula: Prevaranti umalo starici oteli stan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladić (29) i djevojka (20) iz Pule su na prijevaru od 88-godišnjakinje iz Pule pokušali oteti stan u Puli. Naime, 10. svibnja, oštećena 88-godišnjakinja došla je u javnobilježnički ured u Puli, zajedno s 29-godišnjakom kako bi potpisali punomoć i ugovor.

Žena je mislila da potpisuje ugovor o dobitku osobnog automobila u nagradnoj igri, no djelatnica u uredu primijetila je da se ugovor odnosi na prepisivanje stana, kao i da se navodi da je 88-godišnjakinja već primila novac za stan. Na sreću, ugovor nikada nije ovjeren i starica si je spasila stan.

Neslužbeno doznajemo da je dvojac nekada živio u istoj zgradi u kojoj živi starica, no s njom nema nikakvu obiteljsku vezu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su staricu prevarili 29-godišnjak i 20-godišnjakinja te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je dvojac počinio kazneno djelo prijevare, a da je 29-godišnjak počinio i kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter