Pula: Preminula pješakinja na koju je naletio auto

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Pješakinja na koju je danas oko 16.15 sati kod raskrižja državne ceste Pula - Labin s Ulicom Valica, nedaleko od skretanja za trgovački centar Mercatora, naletjelo vozilo hyundai accent zagrebačkih oznaka, preminula je nakon nepuna dva sata u pulskoj Općoj bolnici.

- PU istarskoj je iz pulske Opće bolnice u 17.40 sati javljeno da je pješakinja preminula, rekla je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske, i dodala da identitet stradale još nije utvrđen.

Operativno-komunikacijskom centru PU istarske danas je oko 16.15 sati javljeno za nesreću kod Mercatora u kojoj je stradala pješakinja te su ondje upućeni policijska ophodnja i hitna pomoć čije ju je vozilo prevezlo u pulsku Opću bolnicu. Prve, neslužbene informacije s terena upućivale su na teške i po život opasne ozljede, koje su u konačnici, nažalost, bile kobne po pješakinju.

Na mjestu nesreće, uz desni rub kolnika, velika je lokva krvi svjedočila o ozbiljnoj ozljedi stradale. Dok se policija pripremala za očevid, vozilo koje je naletjelo na pješakinju bilo je zaustavljeno u desnoj prometnoj traci, tridesetak metra dalje, a po svemu sudeći na pješakinju je naletjelo krećući se iz smjera Pule prema Labinu. Oštećenja na prednjoj lijevoj strani accenta, kao i razbijeno vjetrobransko staklo, svjedočili su o snažnom naletu vozila na pješakinju, čiji je pak crni ruksak nakon stradavanja ostao ležati nasred kolnika. 

Očevid na mjestu nesreće obavili su državno odvjetništvo i policija te će tek po dovršetku biti nešto jasnije okolnosti još jedne kobne nesreće.

Promet državnom cestom Pula - Labin zbog očevida je bio otežan te su vozila naizmjenično puštana prema Puli odnosno Labinu.

Nesreća u kojoj je stradala pješakinja dogodila se nasuprot mjesta pogibije 24-godišnje Puljanke Brankice Divljak u listopadu prošle godine. Mlada je Puljanka stradala na motociklu aprilia kada se sudarila s teretnim vozilom kia.

Poginula žena imala je između 30 i 40 godina

Po zadnjim informacijama zamjenica općinskog državnog odvjetnika naložila je obdukciju preminule pješakinje, a naložila je i vještačenje vozila. Neslužbeno doznajemo da bi se moglo raditi o ženi u dobi od 30 do 40 godina.

Očevidom je utvrđeno da je pješakinja prelazila kolnik državne ceste Pula - Labin iz smjera Mercatora prema Šijanskoj šumi po obilježenom pješačkom prijelazu. Međutim, kako ondje postoje dvije prometne trake kojima se vozila iz smjera kružnog toka kreću prema izlazu iz grada, od kojih se jednim trakom skreće za Mercator, a drugim produžuje prema Labinu, nepoznato je vozilo stalo u traci za skretanje prema Mercatoru da bi propustilo pješakinju, ali to nije učinio i vozač hyundai accenta, 69-godišnjak iz Dugog Sela. On se kretao krajnjom desnom prometnom trakom vozilom zagrebačkih oznaka i nije se uspio zaustaviti te je hyundai prednjim dijelom udario u nju.

Pješakinja je pala na poklopac motora i vjetrobransko staklo te je odletjela više metara dalje na kolnik. Alkotestiranjem vozača accenta utvrđeno je da u vrijeme nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

Policija moli očevice ove prometne nesreće da se jave na broj 192 ili u postaju pulske prometne policije, ili pak e-mailom na adresu [email protected] da se utvrdi koje je to nepoznato vozilo koje je propustilo pješakinju. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter