Pula: Predstavili se mali gudači i gitaristi

Gitaristički trio Nikola Tvarog, Mia Petrinčić i Andrea Lukanović (V. B.)
Gitaristički trio Nikola Tvarog, Mia Petrinčić i Andrea Lukanović (V. B.)

Učenici gudačkog odjela pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova predstavili su se u ponedjeljak navečer u crkvi sv. Franje. Nastupili su mališani koji su tek počeli svirati, oni kojima su to prvi nastupi te prva upoznavanja s instrumentima, kao i oni učenici koji već osvajaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima. No, svi zaslužuju pohvale - oni najmanji zbog prvog nastupa, a možda se i među njima izrodi neki talent, a oni iskusniji zbog predanog nastupa i velike uvježbanosti.

Repertoar je bio raznolik - od kratkih skladbi poznatih skladatelja pa do narodnih kompozicija.

Predstavili su se i mali gitaristi Doris Ćurić, Andrea Milohanović, Liam i Jan Obić, Dorian Kuzmić, Andrea Lukanović, Mia Petrinčić, Dominik Draguzet, Raul Maretić Ramos, Anita Vučković, Marija Ezgeta, Nikola Tvarog, Bono Beriša, kao i oni nešto stariji poput Nina Atanaskovića, Pamele Rajko i Carle Božac, već višestruko nagrađivane.

Od violinista su se predstavili Jana Raguž, Paola Pužar, Petra Kuhar, Sara Žulj, Tia Leček Korelc, kao i već nagrađene Lucia Lyon i Romina Damijanić te Fotina Duni, Maja Benevrkić, Anemarie Relota i Mihaela Hrmić. Spomenimo i vrlo nadarenu Letiziju Uliku Roce koja je bez imalo treme izvela prilično zahtjevan repertoar, a ide tek u drugi razred osnovne glazbene škole.

Tu su i violončelisti Anamaria Bukovnik, Tara Gasson i Nicole Maretić Ramos. Nastupio je i gudački glazbeni orkestar škole pod vodstvom Milana Grbića, te uz soliste Floru Franjul (truba) i Juliju Gerenčir (flauta).

Učenike su pripremili profesori Goran Benevrkić, Milan Grbić, Dražen Maretić, Nensi Krupić, Alex Nadišić, Duška Sijarić, Karlo Kumpare, Domagoj Mišković, Petar Koroljević i Marijan Kopčić. Korepetitorice su bile Danijela Horvat i Ana Debeljuh. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter