Pula predlaže člana Umjetničkog savjeta PFF-a

Tanja Miličić i Zdenka Višković Vukić na konferenciji za novinare (D. MEMEDOVIĆ)
Tanja Miličić i Zdenka Višković Vukić na konferenciji za novinare (D. MEMEDOVIĆ)

Zdenka Višković Vukić, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli govorila o novom Pravilniku o statusu i financiranju Festivala igranog filma u Puli.

- Novi Pravilnik objavljen je danas u Narodnim novinama, a postat će važeći za tjedan dana, kazala je Višković Vukić.

Na upit koji će biti sljedeći korak nakon usvajanja Pravilnika, rekla je da se prvo mora formirati Umjetnički savjet festivala koji će zajedno s Upravnim vijećem JU Pula Film Festival kreirati novi Statut festivala kojeg potom treba prihvatiti Festivalsko vijeće.

Podsjetimo, po novom Pravilniku Umjetnički savjet zamjenjuje umjetničkog ravnatelja i sastoji se od tri člana koje u roku od 60 dana od početka valjanosti Pravilnika mora imenovati ministrica kulture Andrea Zlatar. Ovdje valja primijetiti da se i u konačnom tekstu Pravilnika kao organizator festivala navodi Javna ustanova Pula Film Festival, pa se bojazan da se festival više neće organizirati iz Pule pokazala neopravdanom.

Jednako tako usvojene su i primjedbe koje su uputili Istarska županija i Grad Pula pa će jednog člana Umjetničkog savjeta festivala ministrici kulture predlagati pulski gradonačelnik.

Festivalsko vijeće imat će 13 članova, a osim što će u vijeće ući predstavnik Hrvatske udruge producenata, jedno mjesto predviđeno je i za pročelnika Upravnog odjela za kulturu Istarske županije. (B. VINCEK)

Odlična posjećenost Kina Valli

Kino Valli, jedino pulsko kino ponovo ruši vlastite rekorde - lani je na svojim projekcijama ugostilo 79.953 gledatelja, kazala je Tanja Miličić, voditeljica kina Valli. Dodala je da je od 2009. godine kada je novo kino otvoreno broj gledatelja porastao za 17.500.

- Najgledaniji lanjski film je nastavak animirane sage o "Štrumpfovima" koji je privukao 5.956 gledatelja. Bio je to prvi film koji je u kinu Valli prikazan u 3D-u pa je to sigurno jedan od razloga zašto ga je u kino došlo pogledati toliko gledatelja. Ono što me posebno veseli jest da su na drugom i trećem mjestu po gledanosti hrvatski filmovi "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" i "Svećenikova djeca" koje su pogledali oko tri tisuće gledatelja, kazala je Miličić i istaknula da je gledanost domaćih filmova najveći razlog opstanka kino dvorana.


Podijeli: Facebook Twiter