Pula: Praktikum konačno dobio uporabnu dozvolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas se u Puli očekuje povjerenstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje bi, po zahtjevu Industrijsko-obrtničke škole, trebalo pregledati prostore novouređenog praktikuma na Vidikovcu, gdje bi se potom ova pulska škola i preselila.

Bit će to ujedno okidač za seljenje i nekih drugih pulskih srednjih škola, što bi u konačnici svima omogućavalo dovoljno prostora za rad, i to za jednosmjensku nastavu, naravno onu priželjkivanu jutarnju. Riječ je, naime, o projektu "Pulske srednje škole" koji bi se konačno trebao pretočiti u stvarnost.

Kako saznajemo od županijske pročelnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Smoljan, zgrada je 17. prosinca prošla tehnički pregled, i to bez ikakvih primjedbi te je odmah, dan kasnije, predan zahtjev i ishođena uporabna dozvola.

- Stoga je 19. prosinca odrađena i primopredaja objekta na Vidikovcu između izvođača radova, pazinskog Vladimira Gortana, i Istarske županije. Tom je činu prisustvovao i ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Petar Gavrić i četiri profesora te škole, dok je ravnatelj Tehničke škole opravdao izostanak, navela je pročelnica Smoljan.

Istaknula je također da je dogovoreno da se do kraja prosinca presele radionice Industrijsko-obrtničke škole koje su dosad djelovale u prostorima Uljanika, odnosno Uljanikove kasarne, a Županija je od škole zatražila pismeni hodogram daljnjeg preseljenja. Tek će potom, kao i nakon pregleda komisije nadležnog ministarstva, znati kada će se dalje seliti pulski srednjoškolci, odnosno kada će imati nastavu u novim učionicama, i to svi u jutarnjoj smjeni.

- Za sada, ponavljam, ravnatelji su se složili da na Vidikovcu krenemo s radionicama, odnosno s praktičnim dijelom nastave, a to preseljenje odradit će se za trajanja zimskih praznika. Sve ostalo detaljnije ćemo znati u siječnju, navela je Smoljan. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio N. LAZREVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter