Pula: Poznat projektant garažne kuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zajednicka ponuda zagrebackih projektantskih tvrtki Jurcon i Trafficon ocijenjena je najboljom na natjecaju za dodjelu izrade idejnog rješenja garažne kuce na Marsovom polju, koje je preduvjet za ishodovanje lokacijske dozvole.

Osim što je financijski bila najpovoljnija, ponuda odabranih projektanata isticala se dosadašnjim projektima ovih tvrtki, poput projekta trgovackog centra SuperNove u Zagrebu (Buzin) s 3.240 parkirnih mjesta te trgovackog centra OBI-ja u Zadru s 1.280 parkirnih mjesta, od cega 620 podzemnih. Jurcon bi trebao izraditi idejno rješenje garažne kuce na Marsovom polju, dok ce se Trafficon baviti prometnim rješenjem na lokaciji.

Ovi su projektanti izabrani u konkurenciji pet ponuda, medu kojima su bile one pulskih Urbisa i ARHI-ja te zagrebackog Instituta gradevinarstva Hrvatske (IGH). Iako je procijenjena vrijednost natjecaja bila 246 tisuca kuna (s PDV-om), Jurcon i Trafficon rješenje ce projektirati za oko 114,4 tisuce kuna, što je upola manje od sljedece najpovoljnije ponude.

Garažna kuca planirana je na sadašnjem parkiralištu na raskrižju Nazorove i Ulice Marsovog polja, a izgradit ce se na površini od 6.600 cetvornih metara, dok ce se prometne i zelene površine protezati na 9.500 kvadrata. Po GUP-u, garažna kuca može biti visoka maksimalno 20 metara, a uz projekt treba imati i prometno rješenje pristupa te okruženja. Vjerojatni investitor ovog projekta bit ce gradsko poduzece Pulaparking.

Garažna kuca na Marsovom polju imat ce 650-680 parkirnih mjesta i bit ce najveca takva gradevina u Puli, a njome bi se osigurao veliki parkirni kapacitet nadomak središtu grada. Maksimalno 30 posto gradevine može se iskoristiti za poslovne prostore, a dinamika izgradnje ovisit ce, nakon idejnog projekta i ishodovanja dozvole, prvenstveno o rješavanju imovinskopravnih odnosa na lokaciji. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter