Pula: Požar u Flanatičkoj je podmetnut

Okupljeni znatiželjnici rekli su nam jučer da su primijetili muškarca za kojeg se sumnja da je podmetnuo požar (M. ANGELINI)
Okupljeni znatiželjnici rekli su nam jučer da su primijetili muškarca za kojeg se sumnja da je podmetnuo požar (M. ANGELINI)

Policijskim očevidom obavljenim u nazočnosti inspektorice zaštite od požara PU istarske u Flanatičkoj 14, iznad Cyber caffea, utvrđeno je da je zasad nepoznati počinitelj jučer izazvao požar koji je buknuo na stubištu ispred ulaznih vrata stana, vlasništvo 40-godišnjaka iz Pule, priopćila je istarska policija.

Očevidom je tako utvrđeno da je požar koji je buknuo oko 12 sati zahvatio lako zapaljivi materijal te da se vatra proširila na inventar, ulazna i sobna vrata stana, kao i drvenu konstrukciju na stubištu. Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula u 13 sati. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

U policijskom izvješću navodi se i da je muškarac koji se dovodi u vezu s događajem zatečen u blizini stana s vidljivim opeklinama te da je prevezen u Opću bolnicu Pula, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Kao što smo jučer izvijestili, vlasnik stana i kuće u Flanatičkoj 14, Aljoša Oblak, za potpaljivanje požara sumnjičio je svog dugogodišnjeg poznanika, a kao motiv takvog njegovog poteza naveo je činjenicu da mu se u ponedjeljak ujutro nije javljao na pozive mobitelom.

Dim koji je jučer sat vremena sukljao iz stana u potkrovlju kuće u Flanatičkoj ulici, privukao je poglede brojnih prolaznika i znatiželjnika od kojih su nam neki i kazali da su neposredno nakon pojave dima vidjeli muškarca koji je izašao iz kuće na toj adresi. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter