Pula: Potukli se djelatnik Pula parkinga i vozač

Djelatnik Pula parkinga pokazuje novinarki mjesto gdje ga je napao vozač (Manuel ANGELINI)
Djelatnik Pula parkinga pokazuje novinarki mjesto gdje ga je napao vozač (Manuel ANGELINI)

Jutros oko 8 sati na parkiralištu na Trgu Stara tržnica, kod pulskog Foruma, potukli su se djelatnik Pulaparkinga i vozač automobila Fiat Doblo, zagrebačkih oznaka, zbog čega je intervenirala i policija koja će protiv obojice podnijeti optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Vozač Fiata je 54-godišnjak iz Vodnjana, a djelatnik Pulaparkinga 34-godišnjak s područja Ližnjana. Policija je izvijestila da su obojica lakše ozlijeđena.

Upozorio ga

Nije neobično da se vozači s djelatnicima Pulaparkinga verbalno sukobe, naročito ako im "pauk" uzme vozilo, djelatnik ispiše kaznu, ali je neuobičajeno da se potuku. Što se zapravo dogodilo i kako je došlo do fizičkog sukoba, pitali smo direktora Pulaparkinga Branislava Bojanića koji nam je rekao da je od djelatnika, koji je tada bio na Hitnoj medicinskoj pomoći, saznao da ga je nepoznati vozač napao jer ga je upozorio da preparkira automobil koji je netom prije parkirao uz samu ogradu gradilišta zgrade u obnovi te onemogućavao radnicima prometovanje njihovim strojevima i vozilima te ostalim uredno parkiranim automobilima. Bojanić nam je također rekao da je njegov djelatnik zadobio udarac u glavu te da na lijevoj strani lica ima ogrebotine.

- Boli me glava, vrat, a na lijevo oko ne vidim dobro, muti mi se. Na bolovanju ću ostati do idućeg četvrtka, a poslije ćemo vidjeti, rekao nam je djelatnik Pula parkinga Manuel M. Kaže da je bio u naplatnoj kućici kada je vozač bijelog Fiata Doblo došao i pitao gdje da plati parkiranje. Odgovorio mu je da se plaća na automatu ili telefonom, ali da preparkira automobil jer tamo gdje ga je ostavio smeta.

Divljaštvo

- Budući da je bilo jutro pa su ostali vozači dolazili, nisam sve vrijeme gledao tog vozača, a kada sam za par minuta pogledao, vidio sam da je automobil pomaknuo za metar, ali je i tako ometao gradilište i promet ostalih automobila. Izašao sam i ponovno ga upozorio, a on je počeo vikati, vrijeđati me, onda me pljunuo i gurnuo. Zateturao sam, on je krenuo prema meni i udario me šakom u glavu. Branio sam se tako da sam ga obuhvatio rukama, pali smo na prednju haubu parkiranog automobila pa s nje na tlo. Na tlu smo se hrvali, došlo je nekoliko ljudi i govorilo da se prestanemo tući, da me pusti. Držao sam ga, a kada sam osjetio da on popušta, pustio sam ga. No, on je to iskoristio i opet me udario u glavu, opisao nam je sukob Manuel i dodao da su pozvali policiju i da je on otišao na Hitnu.

Manul je djelatnik Pulaparkinga 15 godina, a na parkiralištu na Staroj tržnici radi osam godina. Kaže da je u svom radnom vijeku imao verbalnih sukoba s nezadovoljnim vozačima, ali da ovakvo divljaštvo još nije doživio.

- Nije mi jasno zašto je čovjek tako reagirao. Nije bio problem u plaćanju, ni u tome da nema mjesta na parkingu, niti je dobio kakvu kaznu, rekao nam je. Njegovi kolege potvrđuju nam da su  fizički nasrtaji na njih jako rijetki, a od direktora Bojanića saznajemo naročito od kada djelatnici "pauka" nose kamere. No, verbalni napadi, u kojima ne manjka psovki, prijetnji od kojih bi se "krv sledila" ne manjka. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter