Pula: Potpore za zamjenu stolarije i fasada

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

U protekla tri tjedna gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 28 akata među kojima se ističe odluka o dodatnom unapređenju poslovnog sustava, te odluke o uvjetima, kriterijima i postupku za sufinanciranje projekta povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Pule i postupku za sufinanciranje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima (obiteljskim kućama i višestambenim zgradama)".

Projekt za povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Pule obuhvaća zamjenu postojeće i ugradnju nove energetski učinkovite vanjske stolarije, te povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice (fasade). U obzir se uzimaju obiteljske kuće koje su izgrađene na površini do 400 kvadrata površine.

- Sa Fondom za energetsku učinkovitost i zaštitu prirode potpisali smo sporazum gdje Fond financira s 40 posto energetsku učinkovitost na području Pule. Bit će objavljen javni poziv građanima Pule da se prijave za program poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada, dakle izmjene stolarije, poboljšanje fasada, odnosno zaštite od topline i hladnoće zgrada koji se subvencionira do 50 posto od iznosa investicije, a maksimalno do 37.500 kuna. Drugi program je usmjeren na korištenje novih izvora energije, odnosno solarnih panela. Taj program se subvencionira do 40 posto, odnosno maksimalno do 12 tisuća kuna po objektu. Koristim priliku da pozovem sve građane da se jave na poziv i ostvare značajne subvencije, kaže gradonačelnik Boris Miletić. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter