Pula: Potpisi za referendum o outsourcingu

Velik odaziv građana prvog dana prikupljanja potpisa u Puli (D. ŠTIFANIĆ)
Velik odaziv građana prvog dana prikupljanja potpisa u Puli (D. ŠTIFANIĆ)

Od danas se i u Puli na štandovima Sindikata državnih i javnih službi postavljenim na trgu kraj gradske tržnice prikupljaju potpisi građana za raspisivanje referenduma o donošenju zakona protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru. Podsjetimo, akcija se provodi u 128 gradova, a do 19. lipnja sindikati trebaju prikupiti najmanje 375 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma protiv izdvajanja 26,5 tisuća radnika na poslovima čišćenja, održavanja, kuhanja.

Odaziv je jako dobar, potvrdili su nam danas predstavnici nekoliko sindikata koji su s prikupljanjem počeli u četvrtak, no na raznim lokacijama. Prikupljalo se na obje lokacije pulske Opće bolnice, zatim ispred Škole za odgoj i obrazovanje te Vile Marije.

Potpisi će se na tržnici prikupljati svakoga dana do 18. lipnja, od 8 do 17 sati.

- U prva dva dana, dakle u četvrtak i petak, najuspješniji je u Puli bio Sindikat zdravstva i socijalne skrbi s prikupljenih više od 500 potpisa. Toliko su otprilike sakupili i Sindikat hrvatskih učitelja te Nezavisni sindikat srednjih škola u Pazinu, a vrlo velik uspjeh bilježimo u Bujama i Umagu gdje su također u samo dva dana toliko prikupili Sindikat hrvatskih učitelja i Preporod.

Veći odaziv dosad je bio u ustanovama, a danas smo uspostavili punktove za prikupljanje potpisa na otvorenom, u Puli i Rovinju, dok ćemo u preostalim gradovima to učiniti u ponedjeljak. U općinama se uglavnom potpisi prikupljaju ispred škola. Do subote, dakle u dva dana, u Istri je ukupno prikupljeno više od 2.500 potpisa, stoga smo zasad vrlo zadovoljni, rekao nam je Zvonko Perković, koordinator svih 17 sindikata za područje Istre. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter