Pula: Potpisani ugovori za dodjelu stipendija

Potpisivanje ugovora o stipendijama
Potpisivanje ugovora o stipendijama

U Komunalnoj palači studenti koji su ostvarili to pravo potpisali ugovor za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2013./2014. Ove godine Grad Pula je dodijelio 219 stipendija, i to 37 stipendija studentima prve godine studija i 182 stipendije studentima viših godina studija. Pravo na stipendiju ostvarili su studenti koji su temeljem kriterija ostvarili 16 i više bodova.

- Stipendija će mi svakako pomoći. Koristit ću je za svoje studentske potrebe, od kupnje knjiga, skripti, dakle, za sve one troškove koje idu uz studij, rekla nam je Ana Hlavati, studentica 5. godine studija hrvatskog jezika i književnosti u Puli koja je s prosjekom ocjena od 4,78 ostvarila pravo na stipendiju od 651 kunu.

Pravo na stipendiju od 510 kuna ostvario je i Vedran Stanić, Puljanin koji studira u Zagrebu. Veli nam da je sretan zbog stipendije te da će novac trošiti na potrebe studiranja poput kupnje knjiga, na prehranu, a ako nešto ostane i ako bude vremena, možda izdvoji koju kunu za izlaske. Kaže da je stipendija odlična pomoć studentima, posebno onima koji studiraju izvan mjesta prebivališta. Zadovoljstvo što će pomoći studentima izrazio je stoga gradonačelnik Boris Miletić koji je studentima osobno uručio ugovore, poželjevši im sreću na studiju.
 

- Najbolji ulog koji čovjek može učiniti je ulog u znanje. To nitko ne može oduzeti, poručio im je Miletić, dodavši da je ponosan na njihovu izvrsnost i da je zadovoljan što ovaj model omogućava dodjelu stipendija i pulskim studentima, a što prije nije bio slučaj te studentima slabijeg imovinskog statusa za što su također planirana sredstva. Inače, na natječaj za dodjelu stipendija pristiglo je 259 zamolbi, a 219 je ispunilo uvjete. U roku za podnošenje prigovora pristiglo je sedam prigovora, a od toga je prihvaćeno pet. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter