Pula: Potpisani ugovori o stipendijama

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U komunalnoj palači danas su svečano potpisani ugovori za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2015./2016.

Valja podsjetiti da je na natječaj za gradske stipendije raspisan u studenom prošle godine pristiglo više od 200 prijava, da ih je 199 udovoljavalo uvjetima natječaja, a da je u konačnici gradonačelnik Boris Miletić donio odluku o dodjeli 163 stipendije po 500 kuna mjesečno.

Otpali su svi oni studenti koji nisu uspjeli prikupiti minimalno 20 bodova, a dodatne bodove dobili su oni studenti koji su odradili 30-satno volontiranje, kao i oni koji studiraju na fakultetima koje su, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, deficitarna zanimanja. To su doktor medicine te magistri edukacije matematike, geografije, fizike, kemije i informatike.

Kako je kazao gradonačelnik Boris Miletić, čestitavši okupljenim studentima Novu godinu, stipendija koju su dobili znači da su kvalitetni studenti i budući akademski građani.

- Slijede nam bolja vremena, recesija je iza nas, a razvojni projekti Grada jamče nam bolji društveni standard i što je najvažnije zapošljavanje mladih ljudi, naveo je Miletić poručujući studentima da je znanje ono najvrednije što čovjek može posjedovati te ga trebaju cijelog života nadograđivati.

- Želim vam uspješnu akademsku godinu, no i da uživate u čarima studentskog života koji je među najljepšim razdobljima u životu, zaključio je gradonačelnik.

Kako nam je rekla studentica Valentina Percan, stipendija će joj odlično doći budući da je na trećoj godini veterine u Zagrebu gdje je podstanar pa će joj 500 kuna pomoći pri podmirivanju troškova stanovanja.

- Studiram u Puli, na glazbenoj akademiji, no svejedno će mi novac odlično doći, za knjige ili kao pomoć pri kupovini nekoga instrumenta, kazala nam je pak studentica Ema Ulmek iz Pule. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter