Pula potiče korištenje obnovljivih izvora energije

Ilustracija (Arhiva NL)
Ilustracija (Arhiva NL)

Nakon što je Fond za zaštitu i energetsku učinkovitost prihvatio projekt "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima", Grad Pula raspisao je javni natječaj za subvencioniranje troškova ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba na području grada, pod čime se podrazumijevaju isključivo solarni kolektorski sustavi za toplu vodu i grijanje u kućanstvima, i to ukupno 29 kućanstava.

Pravo na korištenje sredstava Grada mogu ostvariti fizičke osobe koje podnose prijavu za sufinanciranje ugradnje sustava u obiteljsku kuću i fizičke osobe suvlasnici višestambenih zgrada, koji se na natječaj prijavljuju putem upravitelja svoje zgrade ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Sufinanciranje projekta je zajedničko, s time da vlasnici obiteljskih kuća i stanova u višestambenim zgradama ulažu i vlastita sredstva u provedbu programa korištenja sustava obnovljivih izvora energije u kućanstvima, a Grad projekt sufinancira nepovratnim sredstvima financijske pomoći u iznosu minimalno 10 posto opravdanih troškova ulaganja, odnosno do maksimalnog iznosa od tri tisuće kuna po sustavu, dok Ministarstvo sufinancira do 40 posto opravdanih troškova ulaganja nabave i montaže sustava, maksimalno do 12 tisuća kuna.

Postupak za ocjenjivanje ponuda i određivanje prednosti obavljat će se na temelju liste prednosti sastavljene bodovanjem prema unaprijed definiranim kriterijima, a prijava na natječaj dostavlja se osobno ili putem pošte u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici s nazivom i adresom ponuditelja na adresu: Grad Pula-Pola, Trg Stara tržnica 1, 52100 Pula.

Rok za podnošenje prijave je 19. kolovoza 2013. godine. Sve ostale detalje natječaja možete pronaći na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter