Pula: Poslovni prostori na rivi oslobodeni poreza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska uprava izašla je u susret poduzetnicima koji imaju poslovne prostore duž pulske rive. Buduci da se zbog izgradnje obalnog kolektora smanjio dolazak kupaca i klijenata na tom potezu, gradonacelnik Boris Miletic donio je odluku da 25 gospodarstvenika oslobodi placanja poreza na tvrtku ili naziv za ovu i sljedecu godinu i to od sjecišta rive s Ulicom Porta Stovagnaga do zgrade Lucke kapetanije.

- Radovi na rivi trajat ce 17 mjeseci a gospodarski subjekti na toj lokaciji rade otežano pa im ovom odlukom želimo olakšati probleme koje im je izgradnja obalnog kolektora donijela zbog otežanog pristupa i smanjenog broja kupaca usluga, pojasnio je gradonacelnik Boris Miletic.

Oslobodeni poreza na tvrtku su ACI, R.J.K. Organizacija, SFINGA International i Donar na Rivi 1, zatim Biteri i Jasminka Stupar na Rivi 2, te Verietas delectat, I.W, Euromarine, Studio tim, Mlinar, Jadroagent, Lalizas Marina, Commodore cruises, Frigo-kor i Gecevic na Rivi 14. Potom su poreza na tvrtku oslobodeni Stilus Classicus i Ismet Muhic na adresi Svetog Teodora 1 i 2, Boris Marušic na adresi Riva, te šest vlasnika brodica za prijevoz turista: Vladimir Tomaš, Alfio Mejak, Alfredo Maras, Sandro Glavina, Boris Vidra i Mahic d.o.o.

Zakupcima poslovnih prostora, Biteri d.o.o. i Jasminki Stupar, smanjeno je i placanje zakupa gradskog poslovnog prostora za 75 posto mjesecne zakupnine.

Šest vlasnika brodica za prijevoz turista ostvaruju i pravo na dodjelu bespovratne potpore u visini godišnjeg iznosa naknade za koncesijsko odobrenje za ovu i sljedecu godinu.

Vec su prva tri mjeseca radova pokazala da bi bez pomoci mnogi od ovih poduzetnika stavili kljuc u brave. Pad prometa vecini je preko 50 posto i to u vrijeme turisticke sezone kada se zaraduje za ostatak godine. (G. ROJNIC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter