Pula: Poslovne žene u novu godinu s optimizmom

Tradicionalno blagdansko druženje poslovnih žena u županijskoj Komori (A. KANCELAR)
Tradicionalno blagdansko druženje poslovnih žena u županijskoj Komori (A. KANCELAR)

Članice istarskog ogranka Kruga, Hrvatske udruge poslovnih žena, sastale su se danas u HGK-Županijskoj komori Pula na tradicionalnom blagdanskom druženju. Brojnim okupljenim "kružicama", koje svojim radom daju značajan doprinos gospodarstvu, kulturi, obrazovanju, razvoju civilnog društva te ostalim važnim područjima rada i života, obratila se najprije Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore Pula, ustvrdivši da koliko god svakodnevno bili izvrgnuti lošim vijestima, pozicija žene u društvu nikad nije bila bolja. "Ne bismo trebali sebi stvarati limite, možemo sve što odlučimo i želimo, uz malo sreće i puno rada", kazala je.

Predsjednica istarskog Kruga Gordana Deranja napomenula je da je ova organizacija zastupljena u svim hrvatskim županijama te je poručila da u novu poslovnu godinu, bez obzira na prognoze, valja zakoračiti s optimizmom. Istarska podžupanica Viviana Benussi smatra pak da će pristupanje Hrvatske Europskoj uniji biti značajno i za žene te im donijeti mnogobrojne poslovne mogućnosti.

Skupu se obratila i najstarija pulska gradska vijećnica Marica Vrbanac koja se prisjetila svoje mladosti kad je, kako je rekla, bilo malo školovanih žena, te je u međuvremenu došlo do ogromnog napretka na polju ravnopravnosti. "Zato neka nam gradonačelnica Pula konačno postane žena", kazala je uz odobravanje svih prisutnih.

"Žene su ozbiljnije, temeljitije, odgovornije, izdržljivije te na koncu i poštenije prema radu", poručio je na kraju potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Šime Vidulin, otkrivši da je upravo on "krivac" da u pulskoj, po njemu, najuspješnijoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj, prevladavaju upravo žene. (V. KAPELOTO; snimio A. KANCELAR)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter