Pula: Poslovne žene posjetile pogon modne trikotaže Arena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica u ponedjeljak su pulsku modnu trikotažu Arena posjetile direktorica hotelske kuce Laguna Novigrad Zrinka Bokulic, koju je u petak Hrvatska udruga poslovnih žena Krug proglasila menadžericom 2011., direktorica pulskog Tehnomonta Gordana Deranja, predsjednica HGK-a Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetic i pulska dogradonacelnica Vera Radolovic.

Snježana de Gravisi, direktorica Arene, koja ove godine obilježava 65 godina rada, upoznala je gošce s proizvodnim procesom ove modne kuce ciji je naglasak na kvaliteti.

- Sve promjene koje se dogadaju na tržištu, bilo da one dolaze s politicke ili gospodarske scene, izazivaju nam poteškoce. No, imamo informaciju da ce ova i iduca godina biti obilježene državnom podrškom tekstilnoj industriji, rekla je De Gravisi.

- Inzistirati na kvaliteti cini se teško, ali dugorocno je to jedini put. Istina, ljudi danas paze na svaku kunu, ali treba obratiti pažnju i na odnos cijene i kvalitete, kazala je Bokulic te poželjela modnoj kuci uspjeh u radu.

- Dolaskom u Arenu šaljemo poruku da cijenimo vaš rad. To je radno-intenzivna djelatnost koja nije na zavidnim granama. Teško je opstati, velika je konkurencija iz Indije i Kine. Istina, kineski je proizvod jeftiniji, no mi poduzetnice vjerujemo u vaš proizvod. Treba osvijestiti gradane da razmisle o tome da je u startu možda bolje platiti koju kunu više i biti siguran što stavljaš na sebe, rekla je Deranja, koja je dvaput proglašena menadžericom godine (CROMA 2011., te Krug 2008.) Dodala je da je u Hrvatskoj oko 30 posto poduzetnica, što nije lošije od europskog prosjeka. Istra je pak puno jaca kada je rijec o ženskom poduzetništvu od istocne Hrvatske.

Jasna Jaklin Majetic smatra da je potrebno osvijestiti znacaj kvalitete hrvatskih proizvoda koji su kontrolirani i sigurni, za razliku od mnogih uvoznih za koje se to ne zna. (M. VERMEZOVIC IVANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter