Pula: Porast noćenja njemačkih i talijanskih gostiju

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Za najveći istarski grad turistička je predsezona bila itekako uspješna. Glavni pokazatelj može definitivno biti veliki porast turističkog prometa u prvih šest mjeseci koji  u dolascima iznosi 21, a u noćenjima čak 19 posto.

To znači da su u konačnim brojkama realizirali 85,8 tisuća dolazaka i 344,6 tisuća noćenja. Samo u lipnju, za koji se zbog rasporeda blagdana Duhova i Tijelova znalo da će biti dobar, Pula je zabilježila rast od 25 posto u dolascima (38,7 tisuća) i  od 32 posto u noćenjima (193,4 tisuće). Rezultatima je itekako zadovoljna direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

- Očekivali smo povećanje turističkog prometa u lipnju jer su se tada posložili praznici. Bez obzira na to, s navedenim postotkom povećanja možemo biti jako zadovoljni jer su povećanja Njemačke i Italije značajna pošto su prethodne godine ukupno imali pad.

Najveći rast, ako gledamo postotke, ostvarili su gosti iz Irske zbog uvedenog leta iz Dublina koji su u lipnju prošle godine imali samo 352 noćenja, a ove godine 3.871 noćenje što je povećanje od tisuću posto. Ako gledamo naša eminentna tržišta možemo vidjeti da su noćenja njemačkih gostiju porasla za 111 posto, talijanskih za 38 i austrijskih za 14 posto. Također su rasla noćenja engleskih gostiju za 63 te slovenskih gostiju za 21 posto, kaže nam Cinkopan Korotaj. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter