Pula: Poplava u robnoj kući i Ciscuttijevoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevrijeme koje se u ranim jutarnjim satima sručilo na Pulu uz pljusak i grmljavinu prouzročilo je određene štete u gradu, ali puno manje no što se očekivalo, (naravno, ne za one koji su poplavili). To je, svakako, dijelom zasluga gradskih dežurnih službi koje su intervenirale tijekom nevere.

Kako saznajemo od Meteo postaje smještene u Zračnoj luci, na području pulskog aerodroma ukupno je palo 20 litara kiše po četvornom metru tijekom 3,5 sata, što je solidna količina oborina.

Mjestimice je bilo i većih oborina, no suha zemlja očito je dobro upijala kišu.

Zbog nevremena posla su imali i pulski vatrogasci - djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula intervenirali su tijekom nedjeljnog jutra osam puta na području Pule i Štinjana. Kako su nam rekli vatrogasci, najveću intervenciju imali su u podrumu pulske Robne kuće Istra koji je poplavio pa su tijekom dana ispumpavali vodu.

Na nekim dijelovima pljusak je isprao pulske prometnice, na druge, pak, one "niže", nanio je šljunak i prljavštinu. Najviše štete, uobičajeno, pljusak je prouzročio trgovcima poslovnih prostora u Ciscuttijevoj ulici koji su poplavili tijekom noći. Stoga su nedjeljno jutro proveli izbacujući vodu i sušeći robu. 

Nedjeljno nevrijeme i oblačno vrijeme tijekom cijelog dana u Pulu su, kao i uvijek, doveli velik broj turista. Srećom, bila je nedjelja pa se nije ponovio scenarij od utorka kada je grad bio skoro paraliziran zbog nevjerojatnih gužvi i zastoja u prometu.

No, mnoštvo turista u središtu grada zasigurno je obradovalo pulske ugostitelje i trgovce. (G. ROJNIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter