Pula ponovno u Top 5 najštedljivijih gradova

Poreč (K. F.)
Poreč (K. F.)

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2016. godinu, Grad Pula ponovno je zauzeo visoko četvrto mjesto među najštedljivijim hrvatskim gradovima. Iz gradskog proračuna za troškove ugošćavanja prošle je godine izdvojeno tek 0,08 posto. Riječ je o troškovima koji, između ostalog, uključuju ugošćavanje delegacija koje posjećuju Grad Pulu, prijeme u povodu obilježavanja svih važnijih godišnjica te posebnih prigoda i slično.

- Posljednji podaci Ministarstva financija RH još su jednom potvrdili da je Pula danas jedan od pet najštedljivijih gradova u Hrvatskoj. Rezultat je to rada i našeg opredjeljenja racionalnog korištenja proračunskih sredstava, kao i brojnih mjera koje smo na vrijeme poduzeli da bi osigurali stabilnost financija, a s druge strane omogućili i razvoj grada. Podsjetit ću, u rad gradske uprave uvedeno je elektroničko poslovanje, objedinjena je javna nabava, uvedena je zajednička riznica, objedinjeni su upisi u dječje vrtiće i niz drugih alata, koji su omogućili uštede koje se mjere u desecima milijuna kuna. Konkretno, troškove reprezentacije, koje naprosto po zakonu moramo predvidjeti u proračunu, sveli smo na najmanju moguću mjeru, a fokus našeg interesa stavljen je na one prihode koji su neophodni za daljnji razvoj grada, komentirao je ove podatke gradonačelnik Boris Miletić.

Miletić navodi da gradskoj upravi to omogućava da pažljivim ulaganjem i planiranjem svake proračunske kune u korist sugrađana osiguravaju rast i razvoj Pule, a s druge strane potiču razvoj gospodarstva.

- Ponosan sam što danas imamo vidljive rezultate rada. Relevantna istraživanja dokazuju da je Pula jedan od najboljih gradova za život i poslovanje, među vodećim smo gradovima u Hrvatskoj po broju i po izdvajanjima za privatne poduzetnike i među 100 smo najodrživijih destinacija svijeta, naglasio je gradonačelnik.

Sveobuhvatnu analizu troškova reprezentacije proveo je internetski portal www.gradonacelnik.hr, a članak se može pogledati na http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/najstedljivija-i-dalje-kristina-ikic-banicek-sisak-za-reprezentaciju-potrosio-manje-od-2-kune-po-stanovniku. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter