Pula: Ponovno najljepši izlog cvjećarnice Florami

Najljepši pulski izlog
Najljepši pulski izlog

Izlog cvjećarnice Florami studio u Mletačkoj ulici drugu godinu zaredom proglašen je najljepšim izlogom 2013. godine u sklopu akcije "Izbor najljepšeg izloga" koji zajednički provode Turistička zajednica i Grad Pula. Drugo je mjesto osvojio izlog Čitaonice kluba umirovljenika, a na trećem mjestu je izlog trgovine Marija WGW u Ulici Sergijevaca.

- Godišnji se pobjednik bira prema broju dodijeljenih bodova u ocjenjivanju koje se provodi pet puta godišnje, za Valentinovo, Uskrs, tijekom ljeta, jeseni te za Božić. To je trgovcima nagrada za cjelogodišnji trud, rekla je uz čestitke prvonagrađenima direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. Dodala je da je cilj ove akcije potaknuti trgovce da uređuju svoje izloge i samim time čine naš grad ljepšim.

Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić uz čestitke za uspješno provedenu akciju dodijelio je vlasnicima najuređenijih izloga nagrade. Za prvo mjesto, Florami studiju pripala je novčana nagrada u iznosu od pet tisuća kuna te naljepnica za najljepši izlog godine, za drugo mjesto Čitaonici kluba umirovljenika, ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice Neli Načinović uručena je nagrada od tri tisuće kuna te tisuću kuna vlasnici trgovine Marija WGW Edi Miličić Mladin za osvojeno treće mjesto.

Ireni Bertetić, vlasnici cvjećarnice Florami studio, izrazito je drago što je prepoznat i nagrađen cjelogodišnji trud nje i njezinih djelatnica.

- Zaista smo se trudile da stalno izlog bude uređen, interesantan, jer lijepo je vidjeti, ujedno i najveće zadovoljstvo kad kupci u trgovinu uđu s osmijehom na licu. Nastavit ćemo se truditi i narednih godina, izjavila je Bertetić.

Uz ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Nelu Načinović kojoj je predana nagrada za izloge Čitaonice kluba umirovljenika proglašenju su prisustvovale i članice Kluba. Najzaslužnije za nagrađivanje izloga tijekom godine su Nevija Sladić i Božica Nogić koje su osmišljavale izgled izloga i vodile radionice. Kako su rekle prilikom primitka nagrade, počašćene su što su svojim izlozima uspjele razveseliti Puljane.

Vlasnica trećenagrađenog izloga trgovine Marija WGW Eda Miličić Mladin voli da izlog bude malo drugačiji, a upravo zbog toga, kako veli, prolaznici se vole zaustaviti, i naravno ući.

- Ljeti ova ulica u srcu grada živne, a meni je cilj da se turisti zaustave, uđu i kupe nešto za uspomenu, posebno stoga što prodajem isključivo hrvatske proizvode. Zadovoljna sam jer sam u tome uspjela, a tako namjeravam nastaviti i ubuduće, rekla je Miličić Mladin.

Uz pobjedničke, istaknuti su i pohvaljeni izlozi trgovina Coin casa, Arco Iris, Kerver, Le Mode, Benetton, Dulcis, Atelier Augusta, Calzedonia, Arena modna kuća, Enoteka Istriana, Muffin fashion store, Nove istarske knjižare, Ljekarna Forum, ShoeBeDo te galerije Poola, Legović i Anđeli. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter