Pula ponovno ima kazalište za djecu

Iz predstave "Aladin" (Dejan ŠTIFANIĆ)
Iz predstave "Aladin" (Dejan ŠTIFANIĆ)

Rijetko kad je jedna predstava, posebice za najmlađe, izazvala toliko pozitivnih reakcija kod djece i njihovih roditelja kao što je to bio slučaj s "Aladdinom", uprizorenim proteklog vikenda u Dječjem kulturnom centru (bivši Pionirski dom). U realizaciji Udruge FERR i Teatra Naranča, mladi su glumci - od kojih mnogi već s diplomom u ruci - priredili vrlo lijepu predstavu i što se sadržajnoga dijela i onog striktno narativnog tiče, pokazavši raskoš boja i mašte u kostimima Nevena Mihića i bogatoj scenografiji Breze Žižović.

S estetskog gledišta - to je sigurno jedna od najatraktivnijih predstava za najmlađe uprizorena u Puli, a za pohvalu je i odabir bajke, jer "Aladin" nije često izvođeno djelo na daskama naših pozornica, gdje dominiraju Pepeljuge, Trnoružice i Snjeguljice.

Sugestivni kostimi Nevena Mihića, Zagrepčanina, bivšeg top-studenta s diplomom kostimografa, pokazali su svu raskoš ove bajke. Scenografija se filmskom brzinom izmjenjivala, upravo kao i tijek radnje, pokazavši da profesionalni glumci mogu u vrlo spretnoj simbiozi glumiti s onim najmlađima te da se svi zajedno nadopunjuju.

Britke replike dopale su se i roditeljima, odnosno pratiteljima i starijoj djeci, jer su svojstvene i za današnje društvo i način ponašanja.

Sve pohvale i Majklu Mikoliću za režiju te Luki Juričiću za rad u FERR-u i Naranči, kao i ostalim akterima ove predstave, koji su ponovno oživili dvoranu legendarnih narančastih sjedala u bivšem Pionirskom domu, gdje su odrasle generacije i generacije djece, pokazavši da Pula ponovno ima i kazalište za djecu. I to na 55. obljetnicu izvedbe prve predstave za djecu u ovome prostoru, a bio je to "Pinokio". (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter