Pula: Poništena koncesija za "yacht-servis"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske poništilo je odluku Lucke uprave o dodjeli koncesije na rivi trgovackom društvu Arena Yachting za površinu bivšeg yacht-servisa koji je u namjeni za obavljanje servisa plovila. Odluka o koncesiji i natjecaj za koncesiju poništeni su zbog povrede odredbi Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru i odredaba Zakona o opcem upravnom postupku (ZUP-a).

Samo tjedan dana ranije Ministarstvo je, o cemu smo pisali krajem prošlog tjedna, poslalo zahtjev upucen pulskoj Luckoj upravi u kojem se traži na uvid kompletna natjecajna dokumentacija i sve zaprimljene ponude za natjecaj za dodjelu koncesije za obavljanje servisa plovila. Koncesiju je Lucka uprava Pula dodijelila trgovackom društvu "Arena Yachting", ciji je temeljni kapital 20 tisuca kuna, a osnovan je u veljaci ove godine upravo zbog ovog natjecaja, što je za Glas Istre potvrdio njen suosnivac Nevio Sokolic.

Kako je pojašnjeno u tom dopisu kojeg potpisuje pomocnik ministra kapetan Nikola Mendril, Ministarstvo je na uvid zatražilo kompletnu dokumentaciju jer je zaprimilo prijavu u kojoj se navodi da je koncesija za prostor bivšeg ACI-jevog servisa na rivi, na pocetku Ulice 119. brigade, dana Arena Yachting, ciji je jedan od osnivaca osoba koja je državi dužna milijunske iznose - inace, u sudskom registru kao osnivaci i clanovi društva Arena Yachting d.o.o. navedeni su Nevio Sokolic, Franca Mulazzani i Atos Baldacci.

Na samu odluku o dodjeli koncesije žalio se i ACI, tvrtka u državnom vlasništvu, cija je ponuda odbijena na natjecaju. ACI je u svojoj ponudi na natjecaju koncem travnja obecao uložiti 25 milijuna kuna u iduce dvije godine i otvoriti 50 novih radnih mjesta. Odbacena ponuda ACI-ja bila je jedna od tri odbacene na natjecaju, a odbacivanje je Lucka uprava opravdala nedostatkom definiranog kriterija natjecaja "iskorištavanja luckih kapaciteta i utjecaja na rast prometa u luci".  (Goran ROJNIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter