Pula: Pomutnja oko parkiranja u Anticovoj

Anticova ulica u Puli (A. KANCELAR)
Anticova ulica u Puli (A. KANCELAR)

Otkako je počela rekonstrukcija kamenog oborinskog kanala ispod nogostupa uz zgradu Pošte u Puli, zbog čega je uveden novi režim parkiranja u Anticovoj ulici duž Doma hrvatskih branitelja, ne prestaje pomutnja među vozačima, koji više nisu sigurni mogu li se ondje parkirati li ne.

Naime, zbog pomicanja semafora i u cilju boljeg protoka prometa, u toj je ulici ukinuto 15-ak parkirnih mjesta. Međutim, uvelo je to veliku pomutnju čemu svjedoče i pozivi mnogobrojnih vozača našoj redakciji, koji tvrde da im je pauk u toj ulici odnio automobil iako su platili parkiranje.

- Uredno sam platio parkiranje i kad sam se vratio za sat vremena automobila nije bilo. Isprva sam mislio da su ga ukrali, no ubrzo sam vidio pauka u blizini pa sam shvatio da su mi ga odvezli, ispričao nam je jedan čitatelj.

Kada je otišao po automobil, veli, rekli su mu da se parkirao na mjestu gdje je to zabranjeno te da su ga zbog toga premjestili, bez obzira što im je objasnio da je uredno platio parking i stao na označeno mjesto te da nije primijetio znak za zabranu parkiranja.

Istu nam je priču ispričalo još nekoliko čitatelja, koji su najavili žalbe. Novi režim parkiranja u Anticovoj ulici u našim smo novinama najavili nekoliko puta, no nije zgorega ponoviti.

- Prometna signalizacija u toj ulici je privremena i postavljena je tako da najmanje utječe na odvijanje prometa. Nažalost, pojedini vozači ne poštuju signalizaciju i ostavljaju svoje automobile posvuda, sprječavajući time vidljivost i protočnost prometa, rekao je pak nadležni gradski pročelnik Damir Prhat. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter