Pula: Pomeo tri automobila pa pješice pobjegao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Grmljavina, krš i lom. To smo culi. A kad smo izašli iz kuce imali smo što i vidjeti", rekli su nam stanari kuca na Partizanskom putu u Puli nakon što je u subotu oko 15 sati vozac Rovera 45 pulskih registracijskih oznaka izletio s kolnika i pomeo tri parkirana automobila.

Prema rijecima ocevidaca Rover je velikom brzinom došao iz pravca pulske rive prema Velom Vrhu, a neposredno pred praonicu automobila poceo je krivudati po cesti. Izletio je zatim s kolnika na nogostup uz praonicu, na kojoj se nalazi i autobusno stajalište, i poceo doslovno lomiti sve pred sobom.

Živu je ogradu potpuno pokosio, išcupao je veliku reklamnu plocu, a zatim je udario u Suzuki Swift koji je bio parkiran potpuno izvan kolnika, te u prometni znak. Suzuki se tada odbio u parkiranu Renault Lagunu koja se pak odbila u parkiranu Opel Astru. Svi su automobili bili pulskih registracijskih oznaka, osim Astre koja ima vinkovacke oznake. Dijelovi vozila, ali i kamenja i betona bili su razasuti na desetke metara od strašnog sudara.





Rover se nakon silovitog sraza zaustavio tek nakon nekoliko desetaka metara s lijeve strane kolnika, s uništenim prednjim desnim krajem. Vozac je navodno nakon sudara pješice napustio mjesto nesrece, a nije poznato je li bio ozlijeden. U Roveru su se otvorili zracni jastuci vozaca i suvozaca.

Najstrašnije je izgledao prvi automobil u kojeg se zabio Rover, odnosno Suzuki Swift. Od njega je cijel ostao samo prednji kraj. Naime, zadnja sjedala Suzukija bila su doslovce isprešana do sjedala vozaca, tako da je automobil izgledao kao da ga je netko presjekao po pola.

"Pa nije normalan. Sigurno je bio pijan, a doletio je preko sto na sat", rekao nam je jedan od vlasnika uništenih automobila neposredno prije nego li je policiji krenuo davati svoje osobne podatke.

Strašan prizor gledali su mještani tog dijela Velog Vrha kojima je, kažu, vec puna kapa da u strahu izlaze iz svojih dvorišta.

"Pa meni tu roditelji svakog dana pješace. Tu ima i djece i staraca, a i autobusno je stajalište u blizini. Vozaci koji voze iz grada prema Velom Vrhu voze sporije do mosta, a onda kad shvate da nema policije udare po gasu. Evo danas nitko nije nastradao, a što da je netko cekao autobus ili da je pješacio po nogostupu, pa toga sada više ne bi bilo medu živima", rekao nam je jedan od stanara Partizanskog puta.


Podijeli: Facebook Twiter