Pula: Položeni vijenci za Dan pobjede nad fašizmom

Polaganje vijenaca u Titovom parku (D. MEMEDOVIĆ)
Polaganje vijenaca u Titovom parku (D. MEMEDOVIĆ)

U povodu Dana pobjede nad fašizmom, koji je Europska unija proglasila Danom Europe, delegacija antifašističkih boraca i antifašista gradova Istarske županije danas je, uz brojne uzvanike,  položila vijence u Titovom parku u Puli, uz spomenik palim borcima i žrtvama fašizma.

Okupljenima se obratio pulski gradonačelnik Boris Miletić i rekao da slavimo Dan pobjede na fašizmom, koji se slavi kao Dan Europe, u koju ćemo i mi uskoro ući kao punopravna članica.

- Europski temelji su antifašistički, a na tim temeljima raste i grad Pula, rekao je Miletić i pozdravio sve antifašističke borce, ali i saborske zastupnike koji su došli obilježiti ovaj dan.

Dodao je da Pula doista "živi antifašizam" i zahvalio članovima antifašističkih udruga što promiču ove vrijednosti i prenose ih na mlađe naraštaja. O njihovoj odličnoj suradnji, kaže gradonačelnik, govori i Titov park, koji su obnovili zajednički i u kojem će zajedno postaviti Titovu bistu.

Tomislav Ravnić, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Istre, okupljenima je rekao da je ovaj dan "upisan u povijest čovječanstva zlatnim slovima" jer to nije samo dan pobijede u oružanom smislu, već dan kad je civilizacija pobijedila barbarstvo, a pravda nepravdu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter