Pula: Policija još traži svjedoke nesreće

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Poziv policije građanima koji su bili svjedoci sudara motocikla aprillia i teretnog vozila KIA u kojem je proteklog četvrtka, 24. listopada, na Šijanskoj cesti poginula motociklistica, 24-godišnja Puljanka Brankica Divljak, još nije urodio plodom.

- Raspolažemo informacijama da je iza teretnog vozila, kojim je upravljao 48-godišnji Puljanin, prije nesreće u koloni bilo zaustavljeno nekoliko vozila koja po dolasku policije nisu ondje zatečena. Stoga smo prošli tjedan i pozvali svjedoke da se jave da bismo provjerili tu informaciju i utvrdili sve okolnosti nesreće, kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović pozivajući ponovno sve očevice da dojave svoja saznanja u postaju prometne policije Pula na broj telefona 052/ 538 739, putem e-maila [email protected]. ili na broj 192.

Nesreća na Šijanskoj cesti dogodila se u 12.30 sati, tridesetak metara od skretanja za Mercator kada je motociklistica koja se kretala iz smjera Šijane prema Loborici iz neutvrđenih razloga prednjim dijelom motocikla udarila u lijevi bočni dio teretnog vozila. Teretno vozilo je, prema neslužbenim informacijama s mjesta nesreće, nepropisno skretalo ulijevo preko pune linije, prema obližnjem dvorištu, a motociklistica je navodno također bila u prekršaju jer ga je obilazila. Nakon sudara je mlada Puljanka u vrlo teškom stanju prevezena u bolnicu, no ondje je u 14.25 sati podlegla teškim ozljedama. 

Protiv 48-godišnjeg Puljanina koji je upravljao teretnim vozilom slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom. (M. Ko.)  


Podijeli: Facebook Twiter