Pula: Policajci dilerima za novac dojavljivali racije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna tiskovna konferencija u povodu uhićenja pet osoba. Među uhićenima su tri policajca iz Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske, jedan je krim policajac iz jedne od istarskih policijskih postaja, a peti uhićeni je diler izvan policijskih redova.

Prema neslužbenim izvorima, u krugovima bliskih istrazi špekulira se da su uhićeni policajci Amir Jusufović, Krešimir Ćorluka, Sebastijan Ivančić i Željko Radolović.

Djelatnici policije terete se za više kaznenih djela: trgovanje drogom, primanje mita, uzimanje novca u zamjenu za zaštitu, davanje službenih informacija o nizu policijskih akcija koje su zbog toga i propadale. Uz kazneni postupak, policajci su odmah suspendirani pa će se protiv njih paralelno voditi i disciplinski postupak.

Na konferenciji za medije govorio je načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Mario Bertina i voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić.

- Uhićenja su rezultat dvogodišnje policijske istrage pod motom "... i pauka na zidu i miša u rupi", rekao je Barbarić.

Tijekom popodnevnih sati očekuje se i privođenje petorice osumnjičenih na ispitivanje u riječki USKOK.

Sinoć su djelatnici USKOK-a iz Rijeke uhitili četiri policajca operativca iz Odjela kriminalističke policije PU istarske, potvrdila je Glasu Istre i glasnogovornica Ravnateljstva MUP-a Hrvatske Jelena Bikić.

Po njezinim riječima, radi se o djelu iz područja USKOK-a te nam više nije mogla reći. Neslužbeno saznajemo da je sve počelo prije pet, šest mjeseci, kada je "pala" grupa istarskih dilera i odala policajce. (F. VEŽNAVER, C. B. G., M. S., foto D. ŠKOMRLJ/NL)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter