Pula: Policajce gađao bocom pa ih izudarao šakama

(Ilustracija/Andreas KANCELAR)
(Ilustracija/Andreas KANCELAR)

Pulska policija provela je krim-istraživanje nad 24-godišnjakom iz Vodnjana jer je mladić u nedjelju rano ujutro na Cesti prekomorskih brigada narušavao javni red i mir, a pritom i napao policajce.

Incident se dogodio oko 6 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta na pulskoj obilaznici, gdje je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola - izmjereno mu je1,48 promila alkohola u krvi - udario šakom u glavu 26-godišnjaka s područja Marčane. Nakon što je na mjesto događaja stigla policijska ophodnja, 24-godišnjak je počeo bježati.

Prilikom bijega mladić je policajce gađao staklenom bocom, a nakon što su ga plavci sustigli u Ulici Jurja Žakna, udario ih je šakom u glavu te više puta po tijelu. Policijski službenici ipak su uspjeli svladati 24-godišnjaka te su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Oboje policijskih službenika, kao i napadač, lakše su ozlijeđeni.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 24-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog, a zbog napada na službene osobe bit će kazneno procesuiran. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter