Pula: Pokrali strance na spavanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem pulska policija je razriješila četiri teške krađe na području turističkog naselja u Verudeli u Puli u razdoblju od 18. srpnja do 26. kolovoza. Zbog sumnje na teške krađe u pritvorsku jedinicu PU istarske u srijedu su završili 33-godišnjak iz Pule i 26-godišnjak iz Rovinjskog Sela, a protiv 27-godišnjakinje iz Rovinja slijedi kaznena prijava u redovnom postupku.

Istraživanjem je utvrđeno da se trojka u navedenom vremenskom razdoblju provlačila u apartmane na području Verudele odakle su krali razne predmete na štetu vlasnika od više tisuća kuna. Prvu tešku krađu počinili su u noći 18. srpnja tako što su u apartman ušli kroz otvorena balkonska vrata te su iz sobe u kojoj je spavao 52-godišnji nizozemski državljanin ukrali novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama.

Slijedeću provalu u istom naselju počinio je sam 26-godišnjak iz Rovinjskog Sela 4. kolovoza tako što se popeo preko krova apartmana i kroz otvorena balkonska vrata ušao unutra dok su austrijski državljani spavali. Iz apartmana je uspio ukrasti kameru i torbicu s dokumentima, novcem i bankovnim karticama na štetu 45-godišnjeg austrijskog državljanina.

Zadnje dvije teške krađe počinili su u ponedjeljak tako što su 26-godišnjak i 33-godišnjak ušli u apartman kroz otvoreni prozor u kojemu su njemački državljani spavali i pokrali im novac. Nešto kasnije su 33-godišnjak i 27-godišnjakinja u popodnevnim satima istoga dana ušli u drugi apartman na isti način i pokrali novac austrijskim državljanima na spavanju. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter