Pula: Poezija u pokretu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Listopad i studeni tradicionalno su rezervirani za manifestaciju Mjesec hrvatske knjige, a ovogodišnja je tema pjesništvo.

U ovoj godini obilježavamo znacajne obljetnice rodenja ili smrti istaknutih hrvatskih pjesnika - Tina Ujevica, Miroslava Krleže, Marina Franicevica, Drage Ivaniševica, Josipa Pupacica, Janka Polica Kamova, Zvane Crnje, Ivana Slamniga i drugih, a osim pjesnickog performansa koji se održava na Portarati, tu ce slucajni prolaznici ili pak namjernici moci pogledati i plakate sa stihovima poznatih hrvatskih pjesnika, kazala je Nela Nacinovic, ravnateljica Gradske knjižnice i citaonice Pula, na pocetku programa "Poezija u pokretu - citajmo pjesnike" u ponedjeljak na Portarati.

Program je poceo nastupom zbora Gymnasium pulske Gimnazije pod ravnanjem prof. Elde Duras koji je otpjevao pjesmu "Ruža crvena".

Glavnu okosnicu programa cinio je poetski performans kazališnog i filmskog glumca Joška Ševa, koji je recitirao najpoznatije stihove hrvatskih pjesnika, od Mažuranica do Ujevica.

Zbor Gymnasium je za kraj otpjevao još dvije pjesme, "Ribari" i "Zora bila". Suncan dan bio je kao stvoren za recitiranje poezije na otvorenom, a na Portarati se okupila brojna publika koja je uživala u stihovima ponajboljih hrvatskih pjesnika.

Nacinovic je naglasila da je ovo samo pocetak manifestacije koja ce se odvijati na više lokacija u gradu kao što su pulska tržnica te autobusi Pulaprometa.


Podijeli: Facebook Twiter