Više od 500 porcija fritaje sa šparugama podijeljeno je na pulskoj tržnici na Veliku subotu. U sklopu programa Pulska proljetna padela, koji organiziraju Grad Pula i Tržnica uz pokroviteljstvo turističkih zajednica Grada i Županije, u prijepodnevnim je satima umućeno 1.500 jaja koja su ispržena s 20 kilograma šparuga u velikoj tavi.
Ne treba dvojiti da je takva marenda, uz niz popratnih sadržaja na tržnici, privukla mnoštvo u središte grada.
Fritaju su miješali direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Agrokoke Edin Tanović, predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek i direktor Tržnice Renato Perc, no glavni je majstor bio novinar, radijski voditelj, pjesnik i gastro-promotor Budimir Žižović Žižo.
Mada su neki, iščekujući u redu da marenda bude što prije spravljena i poslužena, komentirali da ovolika fritaja neće biti gotova do podna (pripremanje je počelo u 10 sati), s vatre je "skinuta" za 36 minuta. To je, prema Žižoviću, svojevrsni brzinski rekord postavljen zahvaljujući novoj velikoj tavi koju su lani zajednički kupili Tržnica i pulski TZ. No dio zahvale sigurno snosi i Žižo koji je cijelu akciju koordinirao britkim uputstvima i duhovitim opaskama.
Brže od friganja fritaje odvijala se samo njena podjela pa je i besplatna marenda sa šparugama "planula" u rekordnom vremenu. Uz fritaju, ni presuhu, ni premeku, posjetiteljima je podijeljeno i 500 obojanih jaja te pince koje su donirali Agrokoka i pekara Puležanka.
Na svim je krajevima tržnice vladao pravci blagdanski ugođaj. Uz veliku gužvu oko "padele" mnogi su strani gosti zavirivali i na štandove okićene u uskrsnom duhu. Posjetitelje je zabavljao Trio Val, a na susjednim štandovima, u sklopu Eko sajma i programa Mirisi i okusi Istre, predstavili su se proizvođači autohtonih proizvoda - Mist Art, OPG Bodiš, OPG Stipančić, OPG Brig, OPG Stanković, pršutana Bani, Radola suveniri, OPG Komić, OPG Denis Krušvar, OPG Predan i T.O. Meri.(Z. STRAHINJA)