Pula: Podijeljeno 700 porcija uskršnje fritaje

Tradicionalna uskršnja fritaja na pulskoj tržnici (D. MEMEDOVIĆ)
Tradicionalna uskršnja fritaja na pulskoj tržnici (D. MEMEDOVIĆ)

Unatoč kiši, Puljani su se odazvali besplatnoj marendi koja im je na Veliku Subotu pripremljena na gradskoj tržnici. Podijeljeno je više od 700 porcija tradicionalne Uskršnje fritaje, koja je spravljena od dvije tisuće jaja, 20 kilograma šparuga i pet kila škalonje.

Uz taktove domaće muzike, dobar je štimung usprkos kiši ondje uspio zajedno s pratećim bendom i gostima prirediti Serđo Valić. Priprema je počela ranije pod palicom glavnog kuhara Budimira Žižovića - Žiže, a već oko 11 sati, specifičan, primamljiv miris spravljene fritaje dodatno je primamio građane na tržnicu. U redovima se je čekalo za porciju fritaje, koja je, kako su brojni ocijenili, bila ukusna i fina. U miješanje i podjelu, se uz vjerne Žižine pomagače iz gastro tima Rock Caffea, uključio i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek.

Priprema fritaje bila je glavni, od pregršt događaja koji su se od četvrtka ondje održavali u sklopu manifestacije "Uskršnja tržnica". Uz ponuđene autohtone proizvode i rukotvorine proizvođača koji i inače sudjeluju na manifestacijama tržnice "Mirisi i okusi Istre" i "HandMade by Markat" u subotu su se mogli kušati i oni s varaždinske tržnice. Degustirati su se tako mogla bučina ulja koja proizvodi OPG Presečki, zatim Gladović licitari, proizvodi od tjestenine Lambi, a udruga "Zraka sunca" predstavila je ljekovito bilje. Cvijeće su izložili gosti iz OPG-a Jagić, a mliječne proizvode proizvođač Bohnec.

Organizator Uskršnje fritaje i ovog je puta bila Agencija Avenue uz pokrovitelje Tržnicu d.o.o. Pula, Turističku zajednicu Pule i Grad Pulu. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter