Pula: Podijeljeno 500 porcija srdele

U pulskoj proljetnoj padeli ove subote našle su se srdele (D. MEMEDOVIĆ)
U pulskoj proljetnoj padeli ove subote našle su se srdele (D. MEMEDOVIĆ)

Stotinjak kilograma srdela, odnosno oko 500 besplatnih porcija, pripremili su i podijelili Budimir Žižović-Žižo i njegovi pomoćnici na centralnoj gradskoj tržnici u Puli.

Srdele su bile pripremljene na "ribarski način" odnosno frigane na vrućem ulju i poslužene bez češnjaka i peršina - da se ne bi prikrio miris i okus ribe, odnosno mora. Današnja gastro-manifestacija samo je jedna u nizu koja se u sklopu "Proljetne pulske padele", u organizaciji agencije Avenue i Tržnice, održava u Puli skoro svake subote. Kako smo doznali od Vlade Orlića iz agencije Avenue, pred nama su još dva gastro događaja - u subotu 7. lipnja kuhat će se proljetni minestrone od povrća dok će se 21. lipnja u velikoj tavi pripremati pileća krilca s mladim graškom.

Za glazbeni ugođaj pobrinula se grupa In Vino Veritas, a posjetitelji su nakon riblje marende mogli degustirati i kupiti neki od brojnih domaćih proizvoda koji su se i ove subote nudili u sklopu već tradicionalne manifestacije "Mirisi i okusi Istre" i Eko sajma. U ponudi je bilo svega - od lavandinih preko suhomesnatih proizvoda pa sve do istarskih suvenira, maslina i ulja. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter