Pula: Podijeljena 41 majstorska diploma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Obrtnicke komore Istarske županije Mario Paliska u cetvrtak je u Puli istarskim obrtnicima koji su položili majstorski ispit u zimskom roku 2011. godine podijelio 41 majstorsku diplomu.

- Stjecanjem majstorskog zvanja ostvarili ste uvjet za samostalno vodenje obrta, a osnivanjem svog obrta postali ste clan velike obitelji obrtnika - u našoj županiji trenutno nas ima oko osam tisuca. Uz osiguravanje vlastite egzistencije, svojim radom dajete doprinos našem gospodarstvu, a nadam se i da cete svoje znanje prenijeti vašim naucnicima i pridonijeti njihovom razvoju u radno sposobne ljude. Želim vam puno uspjeha u daljnjem životu i radu, rekao je Paliska.

Majstorsku diplomu dobilo je osam kuhara, šest plinoinstalatera, pet frizera i isto toliko elektroinstalatera, cetiri natkonobara i isto toliko automehanicara, trojica vodoinstalatera, dva fotografa te po jedan graditelj brodova, vodoinstalater-instalater grijanja i klimatizacije, klesar i zidar

Dosad je u Hrvatskoj majstorsko zvanje steklo ukupno 11.447 kandidata. Majstorski se ispiti u OKIŽ-u održavaju vec 15 godina. U tom je razdoblju održano 29 ispitnih rokova kojima su majstorsko zvanje stekla 743 kandidata u razlicitim zanimanjima. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter