Pula: Podaci o radovima na jumbo plakatima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas pocinje izgradnja obalnog kolektora pulskog kanalizacijskog sustava zbog koje ce se postepeno smanjiti protocnost prometa rivom i Flaciusovom ulicom. One ce narednih 17 mjeseci biti u potpunosti zatvorene za promet.

Gradonacelnik Boris Miletic kaže da gradska uprava namjerava dodatno informirati gradane, pogotovo da ce ih pisanim uputama na vrijeme informirati o preregulaciji prometa, dostupnim mjestima za parkiranje i alternativnim pravcima prometovanja te davati druge servisne informacije. Do sada je Grad izdao informativni letak o prometnoj preregulaciji koji je gradanima ubacen u poštanske sanducice.

- Ponovno smo otisnuli informativne dvojezicne letke i oni ce biti podijeljeni gradanima koji najviše koriste uži centar grada s naglaskom na podrucje rive i Flaciusove, kaže gradonacelnik.

Turiste se, pak, namjerava upozoriti na ulazima u grad.

- Osim podjele informativnih letaka na hrvatskom i talijanskom jeziku gradanima Pule, osmislili smo graficki prikaz privremene regulacije prometa na engleskom jeziku s najvažnijim informacijama o radovima na rivi. Namjeravamo ih postaviti na jumbo plakate na kljucnim prometnim punktovima u Puli na ulazima u grad, najavljuje gradonacelnik.

Puljane posebno zabrinjava problem parkiranja.

- Da bi se stanari, vozila opskrbe i vozila koji inace koriste parkirališta kod Zavoda za zapošljavanje i Stare tržnice ipak mogli kretati ovim podrucjem, semaforima ce se promet naizmjenicno propuštati preko dijela nogostupa u Flaciusovoj. Parkirna mjesta na samoj rivi nadoknadit ce se oznacavanjem novih privremenih parkirnih mjesta u dijelu Kandlerove, Ulice sv. Ivana i dijelu Ulice dubrovacke bratovštine. Uredena su privremena parkirališta u obalnom dijelu uz Ulicu 119. brigade te preko puta bivše mljekare u Ulici Marsovo polje, kaže Miletic te navodi da ce se se i mnogobrojnim trgovinama i ugostiteljskim objektima u starogradskoj jezgri pokušati olakšati rad za trajanja radova pa ce imati dva nova punkta za opskrbna vozila - na Danteovom trgu i na pocetku Kandlerove. (Goran ROJNIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter