Pula: Počinju pripreme za gradnju rotora u Šijani

Rotor u Šijani trebao bi biti gotov do ljeta (arhiva/N. LAZAREVIĆ)
Rotor u Šijani trebao bi biti gotov do ljeta (arhiva/N. LAZAREVIĆ)

Ovog tjedna izvođači radova Cesta, Viadukt i GP Krk uvest će se u posao na gradilištu budućeg kružnog toka na ulazu u Pulu, u Šijani.

Projekt Hrvatskih cesta vrijedan 55 milijuna kuna (s PDV-om) iščekuje još tek potvrdu rješenja regulacije prometa za vrijeme radova koji bi trebali biti okončani do 15. svibnja, a kako je izgradnja rotora na ulazu u grad, promjera 75 metara s pet prilaznih dvotračnih "krakova", dio projekta rekonstrukcije državne ceste D-66 (Stancija Peličeti - Šijana), Hrvatske ceste su na sebe preuzele ishodovanje rješenja regulacije prometa.

- Projekt izgradnje kružnog toka na ulazu u grad je već startao jer neke pripremne radnje već su odrađene. Tako je krajem prošlog tjedna odrađeno označavanje instalacija te je iskolčen obuhvat izgradnje rotora, a od danas počinjemo s dijeljenjem obavijesti stanovnicima Mutvoranske i Vitasovićeve ulice u kojima ćemo ih uputiti da oslobode prometnicu i nogostupe u njihovim ulicama te u projekt izgradnje rotora, piše u odgovoru gradske uprave. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter