Pula: Pocinju muke s parkiranjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova regulacija prometa u središtu grada zbog zatvaranja rive odnosno izgradnje obalnog kolektora uvela je promjene i u sustavu parkiranja. Zatvaranjem rive oduzet je poprilican broj parkirnih mjesta nadomak centra grada, no ona su nadomještena centru još bližim parkirnim površinama.

Novouredena parkirališta na asfaltiranim prometnicama u Ulici svetog Ivana te, do jucer, Dubrovacke bratovštine odmah su po uvodenju nove regulacije prometa zaživjela. I dok se u Ulici Dubrovacke bratovštine više ne može parkirati, 15-ak vozila smjestilo se na parkirnim mjestima u Ulici sv. Ivana s desne strane prometnice, kamo pristižu i dostavna vozila, kao i 30-ak u Kandlerovoj. Treba napomenuti da se još ne naplacuje parkiranje na tim lokacijama, ali do kraja tjedna sve tri ce biti u sustavu naplate.

S druge strane, privremene neasfaltirane parkirne površine duž Ulice 119. brigade i nasuprot staroj mljekari u Ulici Marsovog polja Puljani u pravilu ne koriste. No tijekom ljeta vjerojatno ce biti popunjene vozilima turista koji ce pristizati u grad, posebno za kišnih ljetnih dana kada se ne može izbjeci prometni kolaps.

Dva najveca pulska parkirališta, Karolina i Rojc, koji može primiti najviše vozila te, za razliku od Karoline, nije u sustavu naplate, nisu popunjena. Sigurno je trecina njihovih kapaciteta prazna, cak i u radno vrijeme.

S druge strane, najavljeno je uvodenje regulacije parkiranja u uskim ulicama iznad Giardina. U Zadarskoj, Epulonovoj i Dobricevoj ulici naplacivat ce se parkiranje koje ce biti dozvoljeno samo uz jednu stranu prometnice. Jucer je zapocelo obilježavanje tih parkirnih mjesta zbog cega je neka vozila pauk izmještao da bi se mogla iscrtati podloga. (G. ROJNIC; snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter