Pula: "Počelo" parkiranje na rivi

(G. R.)
(G. R.)

Prvi veliki val turista ovog vikenda naglasio je nedostatak parkirnih mjesta u Puli. Bez obzira na to što se nedjeljom parkiranje ne naplaćuje, gradsko parkiralište Karolina zjapilo je prazno, što pak nije omelo turiste da rivu ispune vozilima unatoč znakovima zabrane parkiranja.

Kako nedjeljom prometnicama užeg središta grada ne patroliraju gradski prometni redari, a ni policija "nema vremena" uvoditi reda na rivi, vlasnike vozila nije imao tko upozoriti na to da parkiranje na rivi još uvijek nije dopušteno. Doduše, trebao bi im biti dostatan znak zabrane parkiranja, ali, vjerojatno, slijedeći primjer vozila s pulskim tablicama, uredno su se i oni parkirali na rivi.

Hoće li zabrana parkiranja na rivi trajati tijekom ljetne sezone tek treba vidjeti jer je gradska uprava najavila da će, jednako kao što je vraćen dvosmjerni promet rivom, vratiti i mogućnost parkiranja na njoj. Doduše, tek treba vidjeti hoće li se to i ostvariti jer su se i prije gradnje obalnog kolektora već vodile polemike i sporovi oko naplate parkiranja na rivi. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter