Pula: Počelo asfaltiranje prema Stanciji Peličeti


Prva faza rekonstrukcije dionice državne ceste D-66 Šijana - Stancija Peličeti, odnosno izgradnja nove dvotračne prometnice, prema stanju na terenu u završnoj je fazi. Naime, na dionicu su dovezeni strojevi za asfaltiranje, koje je, kako saznajemo, već započelo u manjem dijelu. Riječ je o postavljanju prvog asfaltnog sloja, nešto debljeg nego završni habajući sloj debljine 12 centimetara.

- Krećemo s asfaltiranjem, a dio prema Green gardenu već smo odradili. Riječ je o prvom sloju asfalta, debljem nego završnom, pa će nam za njega trebati malo više vremena. Kiša u srijedu nas je malo poremetila, ali već smo jučer nastavili s asfaltiranjem, dok je za danas ponovno najavljena kiša, rekao nam je jučer Ivan Davidović, voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta. Dodao je da je upravo to nestabilno vrijeme najveći problem jer im je potrebno oko tjedan dana za postavljanje prvog sloja asfalta.

Prema viđenom na terenu čini se da su i kružni tokovi "Mercator" i "Peličeti" također izgrađeni, međutim, voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta demantira to i kaže da će se u cijelosti izgraditi, kako je najavljeno, tek u drugoj fazi projekta.

- Kružni tok još nije završen. Rade se, kako je i najavljeno, polovice novih rotora što spada u prvu fazu projekta rekonstrukcije dionice, dok će se u potpunosti izgraditi u završnoj fazi prilikom rekonstrukcije postojeće dionice. Na dijelovima gdje se grade novi kružni tokovi postavljaju se rubnjaci za što nam je potreban još koji dan, a nakon toga slijedi i asfaltiranje, pojašnjava Davidović. (Goran ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter