Pula: Poceli upisi u djecje vrtice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak je objavljen javni poziv za upise u djecje vrtice. Upisi ce trajati do 10. lipnja, i to u vrticima Centar u Ulici Rižanske skupštine 4, Monte Zaro, Veruda u Banovcevoj 29 te u vrticu Rin Tin Tin u Glavinicevom usponu 4/a.

Zahtjevi za upis mogu se preuzeti na web-stranicama Grada Pule ili Predškolske ustanove Djecji vrtici Pula te na upisnim mjestima. Dokumenti koji su potrebni za upis su popunjeni i potpisani zahtjev za upis, preslik izvatka iz matice rodenih za dijete, uvjerenje o prebivalištu ili boravku stranaca za oba roditelja te potvrde, uvjerenja ili rješenja kojima se ostvaruju dodatni bodovi (potvrda o zaposlenju oba roditelja, rješenje o djecjem doplatku, uvjerenje o statusu redovnog studenta, itd.).

Takoder, oni roditelji koji namjeravaju dijete prijaviti u dežurne skupine trebaju donijeti potvrdu o smjenskom radu oba roditelja. Dokumentacija ne smije biti starija od tri mjeseca.

- Molimo sve roditelje da obrate pozornost na dokumentaciju, imaju dovoljno vremena jer se nepotpune prijave ili prijave nakon roka nece razmatrati niti bodovati, istaknula je na presici u povodu upisa u vrtice Elena Puh Belci, pomocnica procelnika za društvene djelatnosti Erika Lukšica.

Predstavila je potom izmjene i dopune Pravilnika o upisima koje su donesene u suradnji s ravnateljicama privatnih vrtica zbog odredenih nedostataka iz prošle godine, a odnose se uglavnom na broj bodova, odnosno usuglašeno je da Povjerenstvo za provodenje upisa ima veci broj predstavnica privatnih vrtica. Što se tice ostale procedure, Puh Belci veli da je sve jednako kao lani, odnosno da roditelji biraju vrtic u koji žele upisati dijete, i to po jedinstvenoj cijeni bilo da se radi o gradskim ili privatnim te da i dalje nude trosatni program za one roditelje koji ne ostvaruju 10 bodova, odnosno za nezaposlene ili jednog zaposlenog roditelja.

Prijedlog liste prvenstva prilikom upisa bit ce objavljen na oglasnim plocama djecjih vrtica i službenim stranicama Grada (nakon 10. lipnja). Roditelj nezadovoljan bodovima s prijedloga liste može podnijeti prigovor u roku pet dana od objave. Nakon toga ce povjerenstvo utvrditi konacnu listu prioriteta. Na pitanje hoce li se i ove godine odredivati kvota za upis djece u privatne vrtice, Lukšic je odgovorio da hoce, no brojka ce biti poznata nakon upisa kada ce biti poznato koliko je zahtjeva predano za privatne vrtice.


Podijeli: Facebook Twiter