Pula: Počela završna plinofikacija Punte


Danas je na dionici Ulice Starih statuta, od kružnog toka na Punti do križanja s Kolodvorskom ulicom, započela rekonstrukcija plinovodne mreže koja bi, prema rokovima, trebala trajati do 27. siječnja. Za vrijeme radova promet će se odvijati zaobilaznim ulicama.

Po okončanju ovih radova Plinara će s plinofikacijom nastaviti u Tršćanskoj ulici, od kružnog toka do posljednjih zgrada. Prema nedavno iznesenim planovima plinofikacija Punte u potpunosti bi trebala biti okončana do Uskrsa.

Do Uskrsa se planirala i plinofikacija područja Pragrande, odnosno Ulice Marsovog polja, pa je to već drugi ulaz u grad koji će biti zatvoren za promet, u najboljem slučaju bit će značajno usporen promet kao što je to bio slučaj krajem prošle godine u Mutilskoj ulici.

Kada se tome pridoda skorašnji početak rekonstrukcije državne ceste D-66, odnosno pretvaranje dionice Šijana - Stancija Peličeti u četverotračnu prometnicu, onda je jasno da će se u Pulu teško ulaziti, vjerojatno još teže izlaziti. Doduše, najavljuje se da će se promet prema Peličetima odvijati postojećom prometnicom, no sasvim je sigurno da će se to odvijati usporeno.

- Plinofikacijom Tršćanske ulice u potpunosti će biti gotovi radovi na području Punte. Rok je do Uskrsa, ali moguće je da i ranije bude gotovo, ovisno o vremenskim prilikama, jer potrebno je izvesti radove na svega 600-tinjak metara prometnice. S druge strane na području Pragrandea vjerujem da će radovi biti okončani do ljeta, odnosno početka turističke sezone.

Ako bude potrebno zatvoriti Tršćansku ulicu, onda će radovi u Ulici Marsovog polja započeti tek nakon okončanja radova na Punti. Vjerujemo da će se promet odvijat usprkos radovima, u najgorem slučaju kao prilikom plinofikacije Mutilske ulice, naizmjenično uz regulaciju semafora, kaže Dean Kocijačnić, direktor Plinare. (G. ROJNIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter