Pula: Po čemu je ORaH drugačiji

Članovi pulskog ORaH-a na tržnici predstavili program (N. LAZAREVIĆ)
Članovi pulskog ORaH-a na tržnici predstavili program (N. LAZAREVIĆ)

Članovi pulskog ogranka nove političke opcije u Hrvatskoj - stranke ORaH jutros su na pulskoj tržnici Puljanima predstavili svoj program rada i ciljeve za koje će se zastupnici ORaH-a zalagati kao članovi Europskog parlamenta. Naime, ova će se lista naći idućeg vikenda  na izbornim listićima za biranje hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.

Tom su prilikom svima zainteresiranima dijelili sadnice rajčica te, simbolički, oraha. Ovaj ogranak trenutno u Puli okuplja 50 članova, a u tijeku je i osnivanje ogranka u Umagu.

- Danas se družimo s građanima i predstavljamo im naš program te  Zeleni Novi dogovor, program za izbore za Europski parlament. Također, iskoristit ćemo ovu priliku da  predstavimo naš ogranak kroz podjelu brošura, letaka i pokušat ćemo  zainteresirati građane da se učlane u ORaH i  da se uključe u politiku. Ujedno ćemo dijeliti sadnice, kaže nam predsjednica pulskog ogranka Dragica Pršo.

Dodaje da ih građani najviše pitaju što to drugačije nude u odnosu na dvije najveće stranke u zemlji - SDP i HDZ.

- Vrlo smo optimistični zato što prema zadnjim anketama vidimo da nam je rejting jako dobar. Treća smo po jakosti stranka na razini države, s postotkom od 11,9 posto. To nam daje dodatnu energiju. Za razliku od drugih stranaka, nećemo se uključivati ni u kakva prepucavanja. Davat ćemo projekte i ideje te platformu kroz koju će se kasnije kroz javne investicije pokušati riješiti problem. Ali nećemo obećavati da ćemo sve ostvariti. ORaH se ne upušta u razglabanja je li netko kriv ili ne. Po tome smo drugačiji, poručuje Pršo. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter