Pula: Ploveće ljepotice na gatu

Sea Kid na Riječkom gatu (N. LAZAREVIĆ)
Sea Kid na Riječkom gatu (N. LAZAREVIĆ)

Tamna ljepotica pod imenom "Sea Kid" od utorka navečer, otkad je uplovila u Pulu, privlači pažnju mnogobrojnih prolaznika. No, nije riječ o ženi, već o prelijepoj megajahti, dugoj 44 metra, koja je stigla iz Opatije i nastavlja put jadranskom obalom. Plovi pod zastavom Velike Britanije. Izgrađena je 2007. godine, za kompaniju Baglietto, a prelijep unutrašnji i dojmljiv vanjski dizajn potpisuje Francesco Paszkowski. Prvo ime bilo joj je "Tatiana Per Sempre".

No, danas je Riječki gat bio pun. Tako je pažnju plijenila "Mariu", koja plovi pod zastavom Maršalovih Otoka. Iako bez putnika, nakratko je zastala u Puli na putu s Brijuna i dalje prema Veneciji. Riječ je o 50 metara dugoj jahti izrađenoj od od aluminija. O putnicima, kojih u ovom času nema, brine 10 članova posade i kapetan.

I treća luksuzna jahta, točnije jedrilica koja je danas nakratko zastali u Pulu na putu s Brijuna prema južnom Jadranu, bila je "Sea Quell", koja također plovi pod zastavom Maršalovih Otoka. Dugačka je 23 metra i može ugostiti šest putnika. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter