Pula: Plinara kriva za prodor vode u liftove?

Kroz rupu na ulazu voda je prodrla do okna i izazvala kratki spoj na liftu (A. KANCELAR)
Kroz rupu na ulazu voda je prodrla do okna i izazvala kratki spoj na liftu (A. KANCELAR)

Savo Čelić, predstavnik stanara zgrade na adresi Kamenjak 7, požalio nam se da je zbog nezatrpane rupe, koju je Plinara iskopala prije tri mjeseca, voda tijekom zadnje južine prodrla u okna liftova. Problem je što su ih kupili prije dvije godine i platili čak 500 tisuća kuna, a sada je jedan onesposobljen zbog kratkog spoja.

- Zvao sam odmah upravitelja i policiju koji su načinili zapisnike, a zvao sam i Plinaru, ali mi se nitko nije javio. Morat ćemo vidjeti što i kako dalje. Zgrada je osigurana i vjerojatno ćemo uspjeti naplatiti štetu, ali mislim da sve ovo nije bilo potrebno, rekao nam je Čelić te dodao da su iz Plinare ljetos dobili obavijest da će ih isključiti s gradskog plina i to su nakon par dana, točno 31. srpnja, i učinili.

Od direktora Plinare Deana Kocijančića doznali smo da je razloga za iskopčavanje te zgrade ipak bilo, a to je propuštanje plina u jednom prostoru zbog čega su morali isključiti cijelu vertikalu. Nakon što su sve sanirali, obavijestili su stanare da će im plin zatvoriti 31. srpnja, a kako stanari nisu tražili odgodu, a mogli su, gradski plin im je isključen.

Govoreći pak o propuštanju vode iz rupe koju su iskopali djelatnici Plinare u okno lifta, direktor kaže da će o tome svoje mišljenje trebati dati ovlašteni vještaci.

- Teško je sada tvrditi zašto je ta voda probila u okno lifta. Možda je zbog naših radova, a možda je zbog obilnih kiša, ili je netko nešto probio. Kako bilo, i mi imamo osiguranje i bude li trebalo, dokaže li se da smo mi odgovorni, platit ćemo štetu, ustvrdio je direktor Kocijančić, dok je nakon kasnijeg obilaska mjesta ustvrdio da je odlučeno kako će oni rupu do daljnjeg zatrpati.

No, ponovio je da će angažirati građevinara-sudskog vještaka koji će utvrditi je li tu greška Plinare ili je možda i korijenje obližnjeg stabla na ulazu izdubilo put kojim voda ide u podrum zgrade pa to s radovima Plinare nema veze. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio A. KANCELAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter