Pula: Plin do Monte Gira i Verude Porat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do kraja godine plinofikacija pulskih naselja Monte Giro i Veruda Porat trebala bi, prema najavama iz Plinare, biti zgotovljena. Takoder, za mjesec dana Plinara namjerava proširiti opseg radova na naselje Monvidal te dio Verude na potezu od Krležine do Rizzijeve ulice.

Na Monte Giru, gdje je plinofikacija zapocela pocetkom godine, trenutno se radovi izvode u Ulici 43. Istarske divizije gdje je prometnica vec djelomicno i asfaltirana. U drugom dijelu ulice polaže se cjevovod do benzinske pumpe u Šijani.

U ovom tjednu namjerava se asfaltirati Benciceva ulica, gdje je uz plinofikaciju raden i sustav vodoopskrbe, a nakon toga slijedi asfaltiranje Ulice Brace Levak i Kastavske. Po okoncanju tih radova trebali bi uslijediti radovi u Radnickoj, Vinogradskoj, Plominskoj i Vodovodnoj ulici.

U susjedstvu, odnosno u Šijani, radovi se nastavljaju asfaltiranjem Valturske ulice, nakon cega zapocinje postavljanje plinskih instalacija u Koparskoj ulici.

Ovog tjedna, pak, trebali bi se dovršiti i radovi na Vidikovcu i Novoj Verudi, odnosno u Rabarovoj ulici koju ocekuje asfaltiranje, dok bi se radovi trebali preusmjeriti na Benussijevu. U Ulici Monte Paradiso trenutno se polaže glavna cijev u smjeru obilaznice, dok se u Facchinettijevoji obavljaju radovi u kojima sudjeluje i Vodovod s postavljanjem svojih instalacija.

Krajem prošlog tjedna zapoceli su i radovi na Verudi Porat i Zlatnim stijenama koji su bili prekinuti. Zbog turisticke sezone mirovali su i radovi u Caprinovom prilazu, koji ce se sada nastaviti kao i u dijelu Carlijeve i De Franceschijeve ulice.


Podijeli: Facebook Twiter