Pula pleše: Nastupilo 400-tinjak plesača


Protekli vikend u Puli bio je u znaku plesa. Naime, na Portarati je održano šest izdanje plesne manifestacije "Pula pleše", u organizaciji Alphere, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Tijekom dva dana na pozornici se izredalo čak 400-tinjak plesača svih uzrasta iz 12 pulskih plesnih klubova s više od 50 plesnih točaka. Čast da otvori manifestaciju pripala je plesačicama KUD-u Tasa Plesnog studija Art Dance, inače klubu koji je svojevremeno organizirao i svjetsko prvenstvo u plesu. Uslijedili su plesači klasičnih plesova iz Plesnog studija Rosso Latino, pa Plesni studio Zaro, Društvo Naša djeca Pula, Sense & Dance, Plesni studio Cool step, Saltatrix, Breakdance studio AB Original, Plesni centar Studio, UPBeat, Plesni studio Infinity te irski ples Irish Maiden.

Mnogobrojna publika koju su dobri ritmovi odmah privukli, bodrila je plesače, a iznenađenje su bili i brojni Britanci s Outlooka koji su plesali oko bine u ritmu glazbe.

Kako je istaknula Karmen Radetikio iz Alphere, ideja je bila da se predstave talentirani plesači Grada Pule, a rezultat je nakon šest godina i više nego odličan. Tako su se brojni mladi talenti razvili, a novi se rađaju, što je bilo vidljivo i u subotu ujutro kada su nastupali najmlađi plesači. Večer je bila rezervirana i za prezentaciju Zumbe pod vodstvom Marine Lorencin.

Turistička zajednica Pule ovu manifestaciju prati, jer, kako je istaknula direktorica Sanja Cinkopan Korotaj, dio je dodatne ponude u rujnu. Dovoljno je atraktivna za turiste, a domaćima omogućava uvid u rad plesnih klubova te olakšava roditeljima odluku gdje, eventualno, upisati svoje dijete, rekla je Cinkopan Korotaj. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter