Pula pleše: Dvjesto plesača u centru grada

Pula pleše na Portarati (N. LAZAREVIĆ)
Pula pleše na Portarati (N. LAZAREVIĆ)

Pozitivna energija, kreativnost, vještine, predanost te dakako ljubav prema plesu, sve je to prštalo s pozornice na Portarati tijekom zadnje večeri manifestacije Pula pleše. Podršku plesačima dalo je više stotina ljudi koji su se u subotu navečer okupili na središnjem trgu grada i sudeći prema komentarima koji su se mogli čuti podno pozornice, publika voli kad Pula pleše.

- Odlično je, svaka im čast! Nisam znala da ples može biti tako zabavan i kreativan te da se njime može prenijeti konkretna poruka, veli nam jedna mama koja je sa svojom curicom došla na Portaratu pogledati plesne koreografije.

Ljuljajući se u ritmu, kaže nam da ju je ono što je vidjela potaklo na razmišljanje da se uključi u jedan od klubova te da se počne i sama baviti plesom. Ono u što je sigurna, jest da će svoju kćerkicu zasigurno upisati u jedan od klubova jer je vidjela da joj se sviđa i da pleše zajedno s izvođačima.

A upravo je poticanje na ples i aktivno uključivanje u jedan od pulskih klubova bio osnovni cilj manifestacije Pula pleše koju organizira Grad Pula, pulska Turistička zajednica i Alphera. Cilj je također, turistička ponuda za goste u posezoni koji su se poput Puljana, tijekom subotnje noći priključili plesu na Portarati.

Publici se predstavilo desetak klubova i udruga koji se bave plesom, a to su S fitness, Plesni centar Studio, DND, Art dance, Infinity, RitamZ, Rosso Latino, Ulični ritam, Coolstep, Zaro, Sense&Dance, AB Original, Rondo.

Svi su oni predstavili sjajan ples i vještine, prikazali kako ples može biti odličan izričaj, potaknuti na kreativnost te dakako poboljšati opće psihofizičko zdravlje. Nastupili su svi, od najmlađih članova do onih nešto starijih, a publika je mogla uživati u klasičnom baletu, plesu na šipci, jazz plesu, tangu, break danceu te freestylu. Ples i umijeće izvođača nikog nisu ostavili ravnodušnim, a pokazao je to i veliki pljesak i oduševljenje publike kojim su nagradili plesače nakon svake izvedbe. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter