Pula: Planulo 2.014 jaja i 50 kila kobasica

Fritaja na Portarati
Fritaja na Portarati

Jedina takve vrste u Hrvatskoj, ona je pulska, već tradicionalna fritaja od 2.014 jaja i 50 kilograma domaćih kobasica koja je jučer u sklopu programa "Prosinac u gradu" spravljena na Trgu Portarata. Premda se u organizaciji tvrtke Avenue, a pod budnim okom kulinarskog maga Budimira Žižovića - Žiže spravlja već pet godina, ova je bila posebna.

Naime, uz dobru volju i raspoloženje svih kuhara, posebnost ovogodišnjoj fritaji dala je ženska ruka i to ona dogradonačelnice Elene Puh Belci. Ona je uz istarskog župana Valtera Flegu razbila zadnjih 14 jaja koja su na kraju ubačena u ovu mega tavu na već prepržene kobasice.

No, vješti su bili i njeni kolege kuhari, župan Valter Flego, glumac Darko Janeš, direktor Agrokoke Pula Edin Tanović, pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, te domaćin Mirko Mocko i njegova ekipa kuhara iz Rock Caffea.

Portarata je u trenu bila prepuna, a posjetitelji su strpljivo čekali da se fritaja zgotovi. Glazbeni štimung upriličili su Franko Krajcar i Mauro Giorgi. Od 2.014 jaja koliko ih je donirala pulska tvrtka Agrokoka spravljeno je tisuću porcija koje su, besplatno, odmah planule.

Fritajom ispred šatora simbolično je označen i početak glazbenog programa koji će se u večernjim satima ondje održavati do Nove godine. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter