Pula pjeva… itekako

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velikom količinom dobre energije, dobrom organizacijom, vokalnim dosezima i glazbenom posvećenošću svih 18 finalnih natjecatelja, uspjelo je i drugo izdanje dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva", održano u subotu u punom pulskom kazalištu.

Iščitavalo se to i na mladim i starijim licima u publici, njenoj kontinuiranoj podršci, kako bodrenjem onima koji su, razumljivo, podlegli manjoj tremi zbog nastupa pred 700 ljudi, tako i ovacijama svakoj srčanoj izvedbi. Gotovo trosatni program čini se ipak predugim pa bi za iduće izdanje trebalo razmisliti o manjem broju finalista.

Zanimljivo je da su slobodniji, a time i kvalitetniji (neovisno o povremenim greškama) najmlađi izvođači. Oni imaju golo uzbuđenje, ali ne i tremu zrelijeg tinejdžera opterećenog dojmom kakav će ostaviti. Tko može zamijeniti malog i beskrajno simpatičnog Tonija Drandića koji je u naknadnom revijalnom tonu s prijateljima Danijem i Matijom srčano otpjevao "Bitangu i princezu" od Bijelog dugmeta i razgalio dušu svim prisutnim. Toni je, inače, kao ovogodišnji polufinalist stao na pragu finala.

Tako se drugu godinu zaredom ostvaruje glavni cilj festivala - poticanje kreativnosti i njeno pretvaranje u umjetnički izričaj, a time i utjecaj na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu, za što je u stručnom i pedagoškom smislu najzaslužniji Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula. Njihov je, pak, prateći bend i zbor pratio nastupe svih 18 finalista u tri kategorije.

Pobjednicom u kategoriji nižih razreda osnovne škole proglašena je Olivia Malbon. Nadarena prirodnim, mekanim glasom, suptilno je i bez leptirića u stomaku otpjevala pjesmu Elle Fitzgerald "Dream a Little Dream".

Među višim razredima osnovnih škola zasluženo je najboljom proglašena Maja Šebelić. Bojom glasa vrlo sličnom originalu, njegovom dojmljivom kontrolom i intonacijom, Maja je uvjerljivo izvela lijepu pjesmu "Snijeg" grupe Detour. Usput, ona je jedna od svega dva natjecatelja koji su se odlučili za pjesmu hrvatskih autora - drugi je Ivan Chiavalon s pjesmom KUD-a Idijoti "Za tebe", a njegov je nastup Dječje vijeće proglasilo najsimpatičnijim.

Među sedam finalnih srednjoškolki, pobjednicom je stručni žiri proglasio Miriam Hichri, koja je suvereno izvela pjesmu Ette James "Something's Got A Hold On Me". U ovoj kategoriji istaknula se i Ivana Dominković, koja je uvjerljivo izvela "Skinny Love" od Birdy, a u kategoriji najmlađih treba izdvojiti i suptilnu izvedbu Sky Leček Breever ("Jar of Hearts" Christine Perri).

Program je vodio mladi dvojac Lana Crnogorčić i Eric Skoko, a da se festival imao čime pohvaliti već na početku večeri, pokazali su uvodni odlični nastupi prošlogodišnjih pobjednica - Monike Jakšić, Nike Šeparović i Tereze Mišan. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter